annajosefinaa.blogg.se

Do whatever makes you happy!

2016

Kategori: Allmänt

En månad senare, en liten tillbaka blick. Men först måst jag börja med att gratta Finlands u20 landsalg i ishockey som slog Ryssland 4-3 på övertid. What a game!! Finland slår ut Canada i kvarten, Sverige i semin och Ryssland i final. Kan det sluta bättre?! Finland spelade en bra turnering från början till slut. Att spela de tre sista matcherna i underläge och stiga till vinnst det ni är något. Så de omtalade kädjan Puljujärvi, Aho, Laine. Oh my så de har varit bra, men man får inte glömma Kapanen, Kaapo och alla de andra som spelar i laget. 5 pojkar vinner inte värdsmästarksapet utan hela laget, alla spelare tillsammans, de fem gör inte mål om inte de resterande hjälper till, de fem spelar inte 60 minuter på isen utan det är ALLA. Så glöm inte det hörni! Men grattis grattis grattis. Så stålt här på andra sidan pölen! Ps. Areena hade matchen geoblockad, men jag som smart tog bort wi-fi och kollade via telefonen med mitt finksa nät, när 4 perioden börjar kommer ett meddelande om att mitt nät håller på att ta slut, att allt snart är använt och det kommer bli långsammare. Men so what, om finland spelar i vm final så tittar man på det #suomi !!!
 
Ja sen sist då? I början av december firade vi två julebord här i Norge, det är en tradition här, som en vanlig fest fast lite finare, med mat och lek och dricka, bra sällskap vad annat behöver man. Först julebordet i skolan med jobbkaverin, riktit lyckat, andra med laget och nordstrands herrar, lyckat det med. Fick ett uppdrag att göra en skål på finska, kunde säga lite vad som hälst för ingen förstod ändå något hahaha. Kippis.
Så spelade vi vår sista kamp mot Stabaek och vann den klart så det var ett bra slut på året 2015 och att få flyga hem rakt efter kampen var ändå bättre.
Fick två veckor jullov hemma och blev mött av Niko på flygfältet <3 Träffade massa kompisar och tränade med Dicken. Firade jul hos Björn och Heidi med resten av släkten och fick fina presenter. Åt julmat hos Nikos föräldrar i Klaukkala på annandag och var och se star wars ep 7 med Niko Roope Eetu Björn och Fia. Riktit bra den med. Nyåre firades i Klaukkala och nyårsdagen i Vatican på Nikos keikka. En till leffa - Legend och så massa mys och ledig tid med nära och kärä. Kan inte annat än lyfta tummen för de två veckorna.
Nu är jag tillbaka i Norge och träningarna har kört igång. Vi kommer spela 3 kamper på en vecka mot etta två trea så det kommer bli tufft men vi är tuffa så bring it! Här har vi det just nu -10 grader kallt och jag har inne i min lägenhet +14 så rätt så kallt men man tar vad man har.
Nu skall jag gå och lägga mig med en adrenalinkik. Go suomi!!!! //A