annajosefinaa.blogg.se

Do whatever makes you happy!

UMK2015

Kategori: Allmänt

Finland skickar iår Pertti Kurikan Nimipäivä till Eurovisionen i Österrike. De fick 37 procent av alla röster, då Satin Circus ännu ledde då de 10 "gäst" rösterna var räknade. Tyvärr räckte det inte ända till slut, skulle ha varit hur coolt som hälst om pojkarna skulle ha fått representera Finland. Ni gjorde ett bra jobb!! 
Iallafall, PKN är ett band med 4 medlemmar som har Downsyndrom och några är också autistiska. Sången de skall uppträda med är ju inte nån höjdare precis och som sång kommer den antagligen inte att klara sig för att den är på finska och för att den inte är något bra. Jag tror personligen att de kommer gå som med Lordi då de var i eurovisionen, antingen vinner PKN för att de är annorlunda eller så blir de sist för att Europa inte förstår sig på dem. Det går mycket diskussion och åsikter redan nu om varför vi skickar iväg ett gäng som har någon sorts utvecklingsstörning? När jag nu gått och funderat på det så har jag två olika åsikter om saken, bara personliga sådana. 1. Jag tror inte att de kommer få det lätt på den sociala biten, det är tufft och mycket jobb att gå igenom eurovisionen, inte bara ställa sig på lavan i semifinalen och dra sin låt och gå ner. Deras utvecklingsstörningar kommer att begränsa endel (tror jag) och det kan vara svårt att hänga med i allt som man skall göra när man representerar sitt land i eurovisionen. Jo, de har ettpar hundra keikkan bakom sig och har uppträtt i olika länder sen tidigare men ändå. På den fronten hoppas jag verkligen att Europa tar emot dem just sådana som dom är, det kanske är den tuffaste biten!? 2. Efter många tankar tror jag det är bra att de är med i eurovisionen (bara de skulle ha en annan låt och sjunga lite mera istället för massa brölande o dunkadunka) för att få fram jämstäldhet och visa att man kan göra saker fast man har en utvecklingsstörning och inte kanske är på samma nivå som någon annan. Kanske inte eurovisionen just är den plats man skall göra det på då det är en sångtävling, men iallafall kommer hela europa se dem och kanske få ögonen upp för olikheter hos oss människor. 
Resultat går aldrig att ändra på och det kommer säkert att komma upp här under de två månaderna det är kvar till Eurovisionen vad andra länder tycker om detta. Vi får följa med och läsa, och hålla tummarna för bra feedback. Funderade redan lite om man skulle ta sig till Österrike den 18 maj för att följa med hur det går, samtidigt en liten semester och en titt på hur det är där, har aldrig varit ordentligt i österrike så det skulle ju passa bra, eller?  //sossu-Anna.